w

Przepis na krem jaglany ze skyrem

Składniki

Składniki na 2 porcje:

  • 65g płatków jaglanych,
  • 30g proszku budyniowego
  • 20g WPC o smaku wanilinowym lub inne słodzidło
  • 1 łyżeczka erytrolu
  • 1x skyr wanilinowy
  • 300ml mleka
  • 200ml wody,
  • do podania 1 banan, kilka mrożonych malin

Przygotowanie

  1. Wodę mieszamy z mlekiem, odlewamy pół szklanki.
  2. Gotujemy, dodajemy erytrol i wsypujemy płatki jaglane.
  3. Całość mieszamy.
  4. Gdy płatki się gotują mieszamy w tej połowie szklanki budyń i WPC.
  5. Gdy płatki już napęcznieją wlewamy zawartość szklanki i energicznie mieszamy przez około minutę.
  6. Zdejmujemy z ognia, dodajemy skyr i blendujemy.
  7. Podajemy z ulubionymi dodatkami. U mnie czarne malinki (ostatnie jakie miałam 😪) i banan. Krem można podać z ulubionymi dodatkami, na pewno sprawdzi się czekolada, masło orzechowe, inne owoce.

SMACZNEGO!

Makro porcji (1/2) z bananem: 340kcal, B: 24,51g, T: 5,53g, W: 48,93g 📊

Autorką tego przepisu jest @furajedzenia – zachęcamy do odwiedzenia profilu po więcej tego typu treści.

Redakcja Hypest

Napisane przez Redakcja Hypest

To my - ludzie ciekawi świata. Piszemy o muzyce, kulturze nowoczesnej, modzie i jedzeniu, a także wszystkim tym, co ważne w mediach społecznościowych.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ładowanie…

0

Białas dołączył do akcji RAK’N’ROLL MUSIC!

Żabson zagra koncert na FAME MMA 9